Táj-Kapocs Alapítvány a 15. jubileumi SVÉT-en

Táj-Kapocs Alapítvány a 15. jubileumi SVÉT-en

Az idei évben is Tatán rendezték meg a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) éves gasztronómiai találkozóját, amely 2025. szeptember 13–14-én várta az érdeklődőket az Esterházy-kastély parkjában. A SVÉT idén jubileumi évet ünnepel: immár 15. alkalommal találkozhattak személyesen is a látogatók a vidék legjobb éttermeivel, termelőivel.

Az idei esemény kiemelt témája a magyar sajt és tejtermékek bemutatása volt, de természetesen továbbra is fontos szerepet kaptak a mangalica hús, a szarvasgomba, a magyar borok és más helyi alapanyagok is. A jubileumi alkalomra nemzetközi résztvevőkkel – francia és japán vendégekkel – érkezett még színesebb program, több desztináció és termelői közösség.

Alapítványunk nagy örömmel vett részt a rendezvényen, ahol a Nyitott Porta Napok 2025 eseménysorozatot, azon belül a Dunántúl szíve fantázianevű térséget képviselhettük. Rengeteg kedves emberrel találkoztunk, akikkel megoszthattuk a nyitott porta különleges élményét: amikor a termelők valóban megnyitják portáikat a látogatók előtt, betekintést engedve mindennapjaikba, munkájukba és értékeikbe.

Az érdeklődők nemcsak megismerhették ezt a kezdeményezést, hanem finom, helyi termelői termékeket is kóstolhattak és vásárolhattak – köszönhetően azoknak a fantasztikus partnereinknek, akik bizalmukkal megtiszteltek bennünket, és ránk bízták portékáikat.

Köszönjük a közös megjelenést:

  • Farm Manna
  • Levendula Porta
  • Gyürkicze Tanya
  • Chilidise
  • Nussy Kamrája
  • Noszlopi finomságok

Külön köszönet illeti a közösséget is, akik nap mint nap támogatják a hazai, fenntartható gazdaságokat.